Open Deur Concerten

het idee


Wel eens een harp in huis gehaald? Voor een speciale gelegenheid uw vrienden en familie uitgenodigd voor een concert met één van de meest veelzijdige instrumenten? In uw eigen huiskamer, voor een speciale gelegenheid als verjaardag, (gouden) huwelijk, jubileum?
En tegelijkertijd zelf de deuren geopend voor een bijzonder harpconcert in een gehandicapteninstelling, verzorgingstehuis of daklozenopvang? 

Veelzijdig harpiste Miriam Overlach speelt over de hele wereld, van gerenommeerde orkesten tot ensembles maar ook graag in uw huiskamer. Van het Weense hof tot aan de bruisende jaren '20, van Spaanse volksmuziek tot ijle klanken: zij laat graag de veelzijdigheid van het instrument klinken en stelt een programma samen naar uw wens.

Zelf heeft ze ervaren dat muziek maken in een huiskamersetting bijzonder is. Voor u én voor mensen die normaal niet naar de concertzaal kunnen komen, zoals bijvoorbeeld de meervoudig complex gehandicapte kinderen van Centrum Omega in Ijburg of de mensen van het Eettafelproject Filah in de Pijp. Een concert kan hier echt verschil maken, zoals Miriam ook zelf ervoer. Zeker nu omdat deze instellingen het met minder geld moeten doen, waardoor live muziek bijna niet meer te realiseren is.

Vandaar het idee om samen met u een concert mogelijk te maken. Of eigenlijk twee, één voor u en één voor anderen.

Want dat muziek goed is voor ieder mens, dat is een, juist ja: open deur.

Het idee kreeg een bijzondere impuls want Miriam won de prijs van de Elevator Pitch Podium tijdens Buma Classical Convention 2014.
www.bumaclassicalconvention.com
Liluc